15 Şubat 2017 Çarşamba

Zeytin Yaprağının Faydaları

1700 Yaşındaki Zeytin Ağacı
Hırvatistan'ın Kuzey Adriyatik'teki Birijuni Adaları'ndaki Ulusal Park'ta bulunmaktadır.

Kanseri Önler ve Kanserden Korur: 
Zeytin yaprağı özü tümör önleyici etkiye sahip olduğu fareler üzerine yapılan deneylerde ortaya konulmuştur.
Tümör tedavisinin son safhalarında tümör hacmi önemli ölçüde azalmıştır.
Ayrıca diğer çalışmalar da meme kanserini önleyici yeteneklere sahip olduğunu ve meme kanserinin doku kültürünün büyümesini durdurduğunu ortaya koymuştur.

Kemikleri Geliştirir: 
2011 yılında yapılan İspanyol bir araştırmada oleuropeinin kemik geliştiren hücrelerin üretimini hızlandırdığını ve böylece kemik yoğunluğu kaybını önlediği ve kemik erimesi ile mücadele ettiğini ortaya koymuştur.

Anti Virüs ve Anti Bakteriyel Özellikler:
Oleuropein ve zeytin yaprağında bulunan diğer bileşimler, zeytin yaprağını bakteri ve virüsler gibi çeşitli mikro organizmalara karşı mücadelede etkili hale getiren eşsiz bir özelliktir.
Bu maddeler virüslerin amino asit üretme yeteneklerini zayıflatır ve böylece tekrar üretilmesini ve çoğalmasını engeller.
Bu bileşenler mikro organizmalara karşı savaşır ve aslında antibiyotiklerin başaramadığını başarırlar.

Antioksidan Etkisi: 

Zeytin yaprağı ayrıca, serbest radikallerin hareketini etkisizleştiren fenol ve antioksidanlar içermektedir.
Serbest radikaller DNA oluşum sürecine zarar veren aktif maddelerdir.
DNA’ların yeniden üretiminin zarar görmesi hücrelerin daha hızlı bir şekilde yaşlanmasına sebep olur.

İltihap Önleyici Özellikleri: 
Zeytin yaprağının en yaygın kullanımlarından biri de vücuttaki çeşitli enfeksiyonları iyileştirmesidir. Oleuropeinin anti mikrobiyal faaliyeti iltihaplanmayı önler.

Tansiyonu Düşürür: 
Oleuropeinin kan damarlarını rahatlatması, tansiyonu düşürmesi ve hatta kan pıhtılaşması oluşumunu önlemesi yetenekleri bulunmuştur.
Buna ek olarak zeytin yaprakları, düzensiz kalp atışını durdurmaya, koroner atardamarlardaki kan akışını hızlandırmaya ve kan şekeri seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.






Kolesterolle Savaşır: 
Tüm bu faydalara ek olarak zeytin yaprakları, oksitlenmeyi önleyerek LDL (kötü kolesterol) oluşumu ile savaşma yeteneğine sahiptir.
Bu oksitlenmiş kolesterol kötü kolesterol olarak addedilmektedir ve sağlığımız için zararlıdır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: 


Zeytin yaprağı geleneksel olarak bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını iyileştirmek ve vücudun istilacı organizmalar ile mücadelesini
güçlendirmek için kullanılmaktadır.
Taze zeytin yaprağından elde edilen sıvı esansın, yeşil çay özünün neredeyse iki katı ve C vitamininden 4 kat daha fazla antioksidan kapasitesine sahip olduğu ortaya konulmuştur.





Soğuk Algınlığına Karşı İlaç Olma Özelliği: 
Zeytin yaprağının çeşitli virüslere karşı muhteşem bir şekilde savaşmasından dolayı, viral hastalıkları önleme ve iyileştirmede etkilidir.

Diğer Hastalıkları Tedavi Eder: 
Zeytin yaprağı bakteri, virüs ve hatta mantar enfeksiyonlarına (kandida gibi) karşı savaştığı için çok çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.
Bu arada zeytin yaprağı sıtma, çocuk felci, sedef hastalığı, alerjiler, soğuk algınlığı, tüberküloz, çeşitli enfeksiyonlar (karaciğer, diş, kulak ve diğer birçok organda gerçekleşen), kronik yorgunluk ve daha fazlasına karşı mücadele eder.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder